dimecres, 11 de febrer del 2009

Antoni de la Creu Roca i Flaquer

Don Antoni de la Creu Roca i Flaquer (Maó, 2 de maig de 1825 - 10 de febrer de 1900, Maó).

El doctor Antoni de la Creu Roca i Flaquer va viure a la Menorca del segle XIX, descendent d’una nissaga maonesa dedicada a la navegació mercant. Amb ell, però, una branca d’aquesta família es decantaria per la medicina, tot i que ja trobem entre els seus avantpassats algun cirurgià.

El doctor Roca fou un menorquí de família burgesa, hereu de les idees il·lustrades del segle XVIII. Per tant, Antoni de la Creu va ser una persona tolerant i de criteri ample i liberal, amant com el que més de l’illa de Menorca i dels seus habitants. Amb una vida dedicada apassionadament al camp de la medicina i a la defensa dels més necessitats, mai va dubtar en ajudar a cap malalt, sempre fent ús del seu excel·lent ull clínic.

Al llarg de tota la seva vida va manifestar una clara intel·ligència, saviesa i cultura, pròpia d’un personatge il·lustrat. Era un home fascinat per l’estudi de la ciència i la filosofia, matèries en les quals va desenvolupar un exercici basat en la raó i la lògica pròpies de la Il·lustració.

Vegeu informació més extensa a la viquipèdia catalana (http://ca.wikipedia.org/wiki/Antoni_Roca_Flaquer).

CdT.

1 comentari:

  1. Hola Carles!. Eres descendiente de los Roca de los que hablas aquí en tu blog?.

    ResponElimina