diumenge, 8 de febrer del 2009

Bedside manner

El bedside manner és una expressió anglosaxona que descriu la manera amb què un professional sanitari maneja a un pacient.

Un "bon" bedside manner és típicament un metge que tranquil·litza i consola al pacient. Tons vocals, llenguatge corporal, franquesa, presència... són característiques que poden modificar el bedside manner d'un professional sanitari.

Un bedside manner "pobre" abandona al pacient que se sent insatisfet, preocupat, sòl o espantat. El bedside manner és fa difícil quan un professional sanitari ha d'explicar al pacient el diagnòstic veritable de la seva patologia, intentant que aquest no s'alarmi inecesariamente.

Possiblement, el bedside manner sigui una de les coses més dificils d'aprendre per a un professional de la medicina però alhora és una de les característiques que més distingeix a un bon metge. Tothom vol ser atès per un metge que el curi però si aquest, a més, és un metge empàtic que sap explicar les coses amb claretat i respecta al pacient en tots els sentits, al final el pacient ho agraeix.

CdT.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada